Antena 3 Actualitate Justiție Fostul președinte al FRF, Mircea Sandu și soția sa, Elisabeta, trimiși în judecată de DNA

Fostul președinte al FRF, Mircea Sandu și soția sa, Elisabeta, trimiși în judecată de DNA

04 Iun 2019   •   11:23
Fostul președinte al FRF, Mircea Sandu și soția sa, Elisabeta, trimiși în judecată de DNA

Fostul președinte al Federației Române de Fotbal, Mircea Sandu, a fost trimis în judecată de DNA pentru luare de mită. Soția sa, Elisabeta, este acuzată de complicitate la luare de mită.

Comunicatul DNA

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus trimiterea în judecată a inculpaților

SANDU MIRCEA, la data faptelor președinte al Federației Române de Fotbal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de luare de mită, 

SANDU ELISABETA, soția primului, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de complicitate la luare de mită. 

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt: 
La data de 2 octombrie 2009, inculpatul Sandu Mircea, în calitate de președinte al Federației Române de Fotbal, beneficiind de ajutorul soției sale Sandu Elisabeta, a primit cu titlu de mită, suma de 724.000 lei, de la două persoane fizice, una fiind reprezentanta unei societăți de avocatură.
Banii respectivi au fost primiți de inculpat pentru ca Federația Română de Fotbal să încheie cu societatea de avocatură două contracte de asistență juridică, aspect materializat prin semnarea celor două documente la data de 20 octombrie 2009.
În baza acestor contracte, în cursul anului 2011, societatea de avocatură a obținut de la Federația Română de Fotbal suma de 11.705.626 lei. 

În cauză s-a dispus instituirea măsurii asiguratorii a sechestrului penal asupra unor bunuri imobile ce aparțin celor doi inculpați. 

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului București cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză. 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close