Antena 3 CNN Actualitate Justiție Fostul senator PSD Cătălin Voicu scapă din pușcărie cu ajutorul Monitorului oficial

Fostul senator PSD Cătălin Voicu scapă din pușcărie cu ajutorul Monitorului oficial

 Fostul senator PSD Cătălin Voicu scapă din pușcărie cu ajutorul Monitorului oficial
08 Feb 2016   •   21:08

Fostul senator PSD Cătălin Voicu, condamnat la 7 ani de închisoare pentru corupţie, ar urma să fie eliberat anticipat vineri, ca urmare a faptului că a scris şase ”lucrări ştiinţifice” în spatele gratiilor, scrie adevarul.ro.

Monitorul Oficial încă nu a publicat ordonanţa de urgenţă care suspendă articolul ce facilitează eliberarea înainte de termen a ”savanţilor puşcăriilor”. Şefa Monitorului Oficial spune că ordonanţa ar putea fi încă la Guvern.

Guvernul a adoptat miercurea trecută, pe 3 februarie, două ordonanţe de urgenţă: una care modifica prevederi ale Codului de Procedură Civilă, ca urmare a unei decizii a Curţii Constituţionale, şi o alta care modifica Legea 254 din 2013 privind executarea pedepselor. Această din urmă ordonanţă suspenda pentru şase luni, până în septembrie, prevederea legală care conferea deţinuţilor ce scriu lucrări ştiinţifice beneficiul reducerii pedepsei cu 30 de zile pentru fiecare astfel de lucrare. Ordonanţa a fost promovată de ministrul Justiţiei, Raluca Prună, şi adoptată ca urmare a uriaşului scandal public izbucnit după ce, începând cu anul 2013, sute de deţinuţi s-au apucat să scrie aşa-numite lucrări ştiinţifice pentru a câştiga zile de libertate.

Mai multe, pe adevarul.ro.


×
Subiecte în articol: Catalin Voicu
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close