Gheorghe Anghel, fost primar al municipiului Caracal, a fost condamnat. Câți ani va sta în închisoare

de S.T.    |    28 Iul 2017   •   19:56
Gheorghe Anghel, fost primar al municipiului Caracal, a fost condamnat. Câți ani va sta în închisoare Foto: pixabay.com

Gheorghe Anghel, fost primar al municipiului Caracal, a fost condamnat vineri de Tribunalul Olt la trei ani şi jumătate de închisoare cu executare în dosarul finanţării ilegale a echipei locale de fotbal, sentinţa nefiind definitivă.

Pe lângă pedeapsa principală de trei ani şi şase luni de închisoare, Gheorghe Anghel a primit şi o pedeapsă complementară constând în interzicerea unor drepturi, pe o perioadă de doi ani şi şase luni.

Pedepse cu executare au mai primit fostul director al Întreprinderii de Gospodărire Orăşenească (IGO) Caracal, Stelian Veselin (trei ani şi şase luni de închisoare), şi fostul trezorier al echipei FC Caracal, Victor Botezatu (doi ani de închisoare).

Alţi doi inculpaţi - Petre Neacşu şi Artemiza Pisică - au primit pedepse cu suspendare, în timp ce Cristian Georgescu, fost comisar la Garda Financiară Olt, a fost achitat.

Instanţa a mai dispus achitarea inculpaţilor din dosar pentru infracţiunile de grup infracţional organizat, reţinerea şi nevărsarea cu intenţie, în cel mult 30 de zile de la scadenţă, a sumelor reprezentând impozite sau contribuţii cu reţinere la sursă.

Decizia Tribunalului Olt nu este definitivă, putând fi atacată cu apel.

Sursă: Agerpres
ExitPOLL
x close