Antena 3 CNN Actualitate Justiție Primarul suspendat al municipiului Iași, Gheorghe Nichita, a fost trimis în judecată de DNA

Primarul suspendat al municipiului Iași, Gheorghe Nichita, a fost trimis în judecată de DNA

Primarul suspendat al municipiului Iași, Gheorghe Nichita, a fost trimis în judecată de DNA
27 Noi 2015   •   12:29

Gheorghe Nichita, primarul suspendat al Iasiului, a fost trimis in judecata, vineri, de catre procurorii DNA, in dosarul in care este acuzat ca s-a folosit de angajatii Politiei Locale, aflata in subordinea Primariei, pentru a o urmari pe fosta sa iubita.

Intr-un comunicat DNA, anchetatorii anunta ca Gheorghe Nichita a fost trimis in judecata sub control judiciar pentru savarsirea mai multor infractiuni.

Astfel, edilul suspendat al Iasiului este acuzat de instigare la folosire de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii, instigare la acces ilegal la un sistem informatic si instigare la operatiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice.

Procurorii il mai acuza pe Nichita de instigare la abuz in serviciu, daca functionarul public a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, precum si de complicitate la abuz in serviciu.

DNA a trimis in judecata alti doi suspecti din dosar, respectiv pe Liviu Mihai Hliboceanu, la data faptelor director general al Politiei Locale Iasi, precum si pe Stefan Avirvarei, fost sef serviciu in cadrul Politiei Locale Iasi.




×
Subiecte în articol: Gheorghe Nichita DNA judecata
Parteneri
Zboruri comerciale, bruiate de ruşi inclusiv în spaţiul aerian al României
x close