Antena 3 CNN Actualitate Justiție Gheorghe Piperea, mesaj pentru românii care au fost amendați pentru nepurtarea măștii în aer liber: ”Să solicite despăgubiri! Toate amenzile trebuie anulate”

Gheorghe Piperea, mesaj pentru românii care au fost amendați pentru nepurtarea măștii în aer liber: ”Să solicite despăgubiri! Toate amenzile trebuie anulate”

A fost anulată prima amendă pentru nepurtarea măștii de protecție în aer liber, după ce Curtea Constituțională a decis că ordonanța prin care se impune această măsură nu este legală. Într-o intervenție la Antena 3, avocatul Gheorghe Piperea i-a îndemnat pe românii care au fost amendați să ceară și despăgubiri în momentul în care solicită anularea penalizării.

Gheorghe Piperea, mesaj pentru românii care au fost amendați pentru nepurtarea măștii în aer liber: ”Să solicite despăgubiri! Toate amenzile trebuie anulate”
Sursa foto: Pixabay & Facebook
de Redacția Antena 3 CNN    |    23 Feb 2022   •   18:47

„Eu sugerez românilor ca în momentul în care vor cere anularea acestor amenzi să înceapă să solicite și despăgubiri de la cei care au făcut posibile aceste amenzi, mă refer la emitenții actelor normative. Cineva trebuie să înceapă să plătească pentru asta, și acel cineva nu poate să fie în continuare statul român, adică noi plătitorii de taxe și impozite.

În această hotărâre nici nu s-a ținut cont de faptul că acea decizie a Curții Constituționale încă nu este publicată în Monitorul Oficial, ceea ce înseamnă încă o lecție serioasă dată politicienilor, care nu s-au grăbit să ia niciun fel de măsură pentru a pune de acord legislația și decizia Curții Constituționale. Instanța a spus că nu este nevoie de publicarea în Monitorul Oficial, această ordonanță nu există, ea a fost desființată de Curtea Constituțională. Efectele sunt imediate, deci trebuie să se anuleze toate acele amenzi care au fost date în cursul existenței acestei ordonanțe.”, a transmis avocatul Gheorghe Piperea la Antena 3.

Citește și: Prima amendă pentru nepurtarea măștii anulată după decizia CCR

 

 

×
Subiecte în articol: amenda mască Gheorghe Piperea
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close