Antena 3 Actualitate Justiție Grupul de Investigaţii Politice: "Camelia Bogdan, acuzaţii aberante la adresa judecătorilor ICCJ"

Grupul de Investigaţii Politice: "Camelia Bogdan, acuzaţii aberante la adresa judecătorilor ICCJ"

de Redacția Antena 3    |    21 Mar 2022   •   14:57
Grupul de Investigaţii Politice: "Camelia Bogdan, acuzaţii aberante la adresa judecătorilor ICCJ"
Sursa foto: CRISTIAN NISTOR / AGERPRES FOTO

Judecătoarea Camelia Bogdan a făcut o serie de acuzații aberante la adresa judecătorilor Înaltei Curți de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), susţine Grupul de Investigaţii Politice (GIP), luni, pe pagina de Facebook.

"Camelia Bogdan a lansat o serie de acuzații aberante la adresa judecătorilor Înaltei Curți. 

Bogdan a acuzat-o pe judecătoarea Bogasiu că spală bani, că are vulnerabilități penale, că e căsătorită cu un infractor și că are dosare penale mușamalizate de autorități, iar pe judecătoarea Tăbârcă de faptul că a sancționat-o pentru a obține beneficii materiale, fiind cointeresată pentru a o sancționa.

Acuzațiile, lipsite de orice fel de dovezi, se găsesc în Contestația în anulare formulată de Camelia Bogdan la decizia Înaltei Curți de a o sancționa cu mutarea disciplinară pe o perioadă de 6 luni la Târgu Mureș. 

Din completul de judecată au făcut parte și judecătoarele Mihaela Tăbârcă și Gabriela Bogasiu.

Camelia Bogdan susține că judecătoarea Mihaela Tăbârcă a sancționat-o "în scopul obținerii de beneficii materiale", fiind "cointeresată de către un judecător CSM". 

În sprijinul acestor acuzații grave, Bogdan vine cu un argument complet ridicol: la două zile după pronunțarea sentinței o judecătoare de la CSM ar fi lăudat-o pe judecătoarea Tăbârcă cu ocazia decernării unor premii științifice.

Judecătoarea Gabriela Bogasiu e acuzată de Camelia Bogdan de "spălare de bani" prin folosirea de bunuri "dobândite prin săvârșirea de către soț a unor activități infracționale".

Camelia Bogdan susține că judecătoarea Bogasiu a sancționat-o pentru că are "vulnerabilități de ordin penal" și dosare "mușamalizate de autorități", precum și pentru că "nutrește sentimente de dușmănie" față de ea.

În Contestația în anulare, Camelia Bogdan susține că judecătoarele Tăbârcă și Bogasiu "au alcătuit o instanță ilegală", "au fost cointeresate de către judecătorii din CSM" pentru a o sancționa, i-au încălcat "dreptul la o justiție independentă și imparțială", și-au îndeplinit "cu rea-credință atribuțiile judiciare", au supus-o unui "tratament discriminatoriu", au sancționat-o "pe nedrept la executarea unei sancțiuni ilegale pentru o abatere inexistentă", au dat dovadă de "lipsă de imparțialitate din considerente de părtinire/alte motive pe care nu mi le explic".

Anterior, o serie de alte atacuri ale Cameliei Bogdan la adresa judecătoarei Gabriela Bogasiu îi determinaseră chiar pe avocații lui Bogdan să se dezică de clienta lor. Avocații precizaseră că au fost asociați fără acordul lor atacurilor acuzațiilor Cameliei Bogdan la adresa judecătoarei Bogasiu. 

Camelia Bogdan a lansat o serie de acuzații aberante la adresa judecătorilor Înaltei Curți. Bogdan a acuzat-o pe...

Publicată de Grupul de Investigatii Politice pe Luni, 21 martie 2022


 

×
Subiecte în articol: Camelia Bogdan

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close