Antena 3 CNN Actualitate Justiție Hans Klemm: „Am fost preocupaţi de modificările aduse Codului penal”

Hans Klemm: „Am fost preocupaţi de modificările aduse Codului penal”

Hans Klemm: „Am fost preocupaţi de modificările aduse Codului penal”
15 Oct 2018   •   16:32

Ambasadorul Statelor Unite ale Americii (SUA) în România, Hans Klemm, a declarat luni, la Hunedoara, că a fost preocupat, alături de alţi 11 ambasadori, de modificările aduse legilor justiţiei în ţara noastră, în condiţiile în care acestea ar fi putut avea efecte în ceea ce priveşte lupta împotriva crimei organizate sau a terorismului.

El a arătat că Parlamentul este forul abilitat să facă revizuiri în ceea ce priveşte legile justiţiei.

"Am fost preocupaţi de modificările aduse Codului penal şi Codului de procedură penală. Am fost unul dintre cei 12 ambasadori, în iunie, care şi-a exprimat preocuparea. Şi motivul este că acum România şi SUA au o colaborare în lupta împotriva terorismului, crimei organizate, a traficului. Colaborarea este foarte puternică şi îngrijorarea noastră a fost că modificările ar putea bloca abilitatea noastră de a colabora. Aşa că, încurajaţi de decizia Curţii Constituţionale, trebuie să vedem detaliile acestei decizii şi, bineînţeles, stă în puterea Parlamentului să facă revizuiri. (...) De fapt, noi ne-am exprimat aceste îngrijorări cât mai multor persoane, inclusiv membri ai principalelor partide politice şi din guvern, aşa că sperăm că vor fi ascultate", a spus ambasadorul SUA.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Hans Klemm modificari Codul Penal
Parteneri
Buletinele cu cip, gratuite. Cum beneficiază românii de ele şi care sunt noile schimbări la cărțile electronice de identitate
x close