Antena 3 CNN Actualitate Justiție ICCJ cere explicații de la DNA în legătură cu dosarul „Gala Bute”

ICCJ cere explicații de la DNA în legătură cu dosarul „Gala Bute”

ICCJ cere explicații de la DNA în legătură cu dosarul „Gala Bute”
13 Apr 2018   •   18:54

Instanța supremă a admis, vineri, parțial, cererea avocatului lui Rudel Obreja și a stabilit că va trimite o adresă la DNA prin care să ceară instituției să spună dacă în acest dosar a existat colaborare între ofițeri SRI și procurori, în ce context s-a format și cum au colaborat, iar dacă au colaborat ce probe au rezultat în urma colaborării.


Totodată Instanța Supremă a respins partea de cerere a avocatului lui Obreja prin care acesta solicita acces la protocolul, încă secret, dintre ICCJ și SRI.

Avocatul a explicat că dorește aceste relații pentru ca apoi, în funcție de rezultatul adresei, să poate solicita instanței de judecată anularea unor posibile probe produse după eventuala colaborare dintre magistratul DNA și ofițerul SRI, scrie libertatea.ro.

Cu toate acestea avocatul nu a explicat în fața judecătorilor care sunt rațiunile pentru care consideră că astfel de probe ar fi nule, în contextul în care protocolul de colaborare dintre SRI și PICCJ nu a fost declarat ilegal de vreo autoritate a statului român.

×
Subiecte în articol: ICCJ explicatii DNA dosar gala BUte
Parteneri
Harta voturilor din Bucureşti. Cât "teren" controlează candidaţii
x close