Antena 3 CNN Actualitate Justiție Inspector antifraudă fiscală, prins în flagrant de DNA în timp ce primea 100.000 de euro

Inspector antifraudă fiscală, prins în flagrant de DNA în timp ce primea 100.000 de euro

Georgiana Popa, inspector antifraudă fiscală în cadrul Direcției Generale Antifraudă Fiscală, a fost prinsă în flagrant de DNA în timp ce primea suma de 100.000 de euro, pe care a cerut-o de la un un fost director al Direcției, pentru a o da unui presupus procuror DNA, care ar fi urmat să dea o soluție favorabilă într-un proces care nu exista.

Inspector antifraudă fiscală, prins în flagrant de DNA în timp ce primea 100.000 de euro
Sursa foto: Getty Images
de Andreea Ştefan    |    30 Mar 2022   •   14:24

Procurorii DNA au dispus reținerea pentru 24 de ore a Georgianei Popa, inspector în cadrul Direcției Generale Antifraudă Fiscală, acuzată de trafic de influență.

În cursul lunii martie 2022, Georgiana Popa ar fi cerut, în mod repetat de la un fost director în cadrul Direcției Generale Antifraudă Fiscală, care este martor în cauză, suma de 100.000 euro.

Aceasta i-a spus că va trimite banii unui procuror din cadrul DNA, despre care a lăsat de înțeles că este influent.

”În schimbul banilor, presupusul procuror ar fi trebuit să dispună o soluție favorabilă martorului într-o eventuală cauză penală în care acesta ar fi fost cercetat.

În contextul menționat mai sus, la data de 29 martie 2022, inculpata Popa Georgiana ar fi primit cei 100.000 de euro pretinși, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante”, au transmis procurorii DNA.

Georgiana Popa urmează să fie prezentată la Tribunalul București cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: DNA
Parteneri
Elevii care pot avea vacanţa de Paşte prelungită
x close