x close

Iohannis încasează lovitură după lovitură. Președintele, obligat să ceară avizul CCR asupra întrebărilor pe care le vrea la referendum

19 Iul 2019   •   16:11
Iohannis încasează lovitură după lovitură. Președintele, obligat să ceară avizul CCR asupra întrebărilor pe care le vrea la referendum Foto: Facebook/ Klaus Iohannis

Klaus Iohannis ar putea primi încă o lovitură în scandalul referendumului. Potrivit unui proiect depus în Parlament, preşedintele ar putea fi obligat să consulte CCR despre întrebările pe care vrea să le pună românilor înainte de a convoca o consultare naţională pentru modificarea Constituţiei. 

Proiectul de lege a fost depus vineri la Senat de deputatul PSD, Florin Iordache și care modifică legea referendumului la articolele care vizează organizarea referendumului în interes național.

Două articole ar fi în plus față de cele pe care le avem azi și anume cel care face referire la obligativitatea autorităților publice de a face campanie la nivel național, iar pe de altă parte, președintele României trebuie să trimită din timp întrebările la CCR. Totul, pentru a nu mai fi în situația pe care o avem acum.

Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati