Antena 3 CNN Actualitate Justiție Problema dintre SIE și DNA, soluționată de Iohannis: Consider că s-a rezolvat

Problema dintre SIE și DNA, soluționată de Iohannis: Consider că s-a rezolvat

Problema dintre SIE și DNA, soluționată de Iohannis: Consider că s-a rezolvat
Sursa foto: Foto: VideoNews
28 Apr 2016   •   12:30

Președintele Klaus Iohannis a explicat joi, răspunzând unei întrebări ale jurnaliștilor, că problema dintre SIE și DNA s-a rezolvat, în urma unei discuții pe care a avut-o cu Laura Codruța Kovesi și Răzvan Mihai Ungureanu.

“Această situație se datorează unei comunicări suboptimale. Și pentru a clarifica aceste aspecte, i-am invitat în această dimineață pe amândoi. Am avut o discuție cu doamna Kovesi și domnul Ungureanu. A fost o discuție constructivă, s-au lămurit lucrurile și urmează să găsească soluții pentru problemele care ar putea să apară, Consider că problema s-a rezolvat”, a anunțat Iohannis.

Procurorul sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, a criticat, marti, conducerea SIE pentru faptul ca serviciul nu a facut nicio sesizare in ultimii trei ani, in special cu privire la averile din strainatate ale inculpatilor anchetati de procurorii anticoruptie.

Kovesi spune ca alte servicii, printre care si SRI, au oferit informatii DNA, nu si SIE.

"În 2013, 2014 şi 2015, de fapt, de când am început mandatul la DNA, nu am primit nicio informare de la SIE. Cu toate acestea, vedem că tot mai mulţi inculpaţi îşi deschid afaceri în străinătate. Se iscă întrebarea de ce niciodată nu am primit astfel de informări despre aceste activităţi. Nu am primit sesizări nici despre conturile din străinătate, nici despre vilele de lux, nici despre iahturile de lux", a declarat Codruţa Kovesi la conferinţa "Piedicile si performantele anticorupţiei".

 

×
Parteneri
Zboruri comerciale, bruiate de ruşi inclusiv în spaţiul aerian al României
x close