Antena 3 CNN Actualitate Justiție Judecătoarea Camelia Bogdan, audiată în dosarul dezvăluirilor lui Sebastian Ghiță

Judecătoarea Camelia Bogdan, audiată în dosarul dezvăluirilor lui Sebastian Ghiță

Judecătoarea Camelia Bogdan, audiată în dosarul dezvăluirilor lui Sebastian Ghiță
Sursa foto: Foto: captura Antena 3
de M.Z.    |    22 Feb 2017   •   15:31

Judecătoarea Camelia Bogdan este la Parchetul General, miercuri, pentru a fi audiată ca martor.

Camelia Bogdan este audiată ca martor în dosarul în care s-a început urmărirea penală in rem pentru abuz în serviciu, în urma dezvăluirilor făcute de Sebastian Ghiță. 

Până acum, în acest dosar au mai fost audiația fostul președinte Traian Băsescu, fostul premier Victor Ponta, dar și jurnaliști de la postul România TV.

Dosarul de abuz în serviciu a fost deschis după ce Sebastian Ghiţă a difuzat o înregistrare în care fostul preşedinte al României, Traian Băsescu, vorbeşte despre intervenţii în justiţie, făcând referire, printre alţii, la Camelia Bogdan.

Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a decis pe 8 februarie excluderea din magistratură a Cameliei Bogdan, unul dintre cei doi judecători care a decis condamnarea lui Dan Voiculescu în dosarul ICA. 

Pe 8 februarie, CSM a hotărât, printr-o decizie care nu este definitivă, ca judecătoarea Camelia Bogdan să fie exclusă din magistratură. Decizia a venit după ce Secţia pentru judecători din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii a discutat speța în care Bogdan a fost acuzată de Mugur Ciuvică de incompatibilitate.

Ședința CSM a avut loc la un an după ce Grupul de Investigații Politice (GIP) a publicat documente care arată că, în timp de judeca dosarul ICA, judecătoarea Camelia Bogdan a primit 10.000 de lei de la Ministerul Agriculturii, parte în dosar. Mai mult, potrivit GIP, judecătoarea a petrecut și un sejur de două săptămâni la Poiana Brașov, tot pe banii ministerului.

După ce s-a întors din sejur, judecătoarea Camelia Bogdan a decis, într-un timp record, în favoarea Ministerului Agriculturii.
 

×
Subiecte în articol: Camelia Bogdan Sebastian Ghita
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close