Antena 3 CNN Actualitate Justiție Judecători, interceptați la ordinul Binomului. Documentele au fost făcute publice

Judecători, interceptați la ordinul Binomului. Documentele au fost făcute publice

Judecători, interceptați la ordinul Binomului. Documentele au fost făcute publice
09 Sep 2018   •   19:22

Au apărut documente zdrobitoare, care relevă faptul că în perioada de glorie a Binomului SRI – DNA, judecatori de primă importanță din Tribunalul București – unde se judecau în primă instanță multe din dosarele penale de corupție instrumentate de DNA – erau filați în bloc pe mandate provizorii de 48 de ore emise de procurori (fără mandat judecatoresc).

Metoda de monitorizare și interceptare folosita de tandemul de procurori DNA, Lucian Papici, fost șef al Secției I, și vestita procuroare Claudia Roșu, depășea orice imaginație. 

Nu era suficientă ascultarea telefonului judecatorului vizat. Se cerea în prealabil, prin DNA-SRI, listingul tuturor numerelor de telefon de pe care era apelat sau le apela judecatorul respectiv, iar apoi toate telefoanele depistate erau puse toate sub interceptare. Fără mandat judecatoresc, ci pur și simplu pe mandate provizorii de 48 de ore, emise în secret de procurorii DNA.

”Tot timpul mi-am apărat reputația și prestigiu profesional. După ce am fost interceptat mai bine de doi ani, nici acum nu știu de cine sunt deținute interceptările. Mandatele au fost puse în executare, în același timp, de patru entități ale statului. Trei entități ale SRI și DPI”, a declarat Toni Greblă, la Antena 3.

×
Parteneri
Florin Piersic, transferat cu avionul SMURD, la București
x close