Antena 3 CNN Actualitate Justiție Judecătorul Gheorghe Manea, suspendat din funcţie. Acesta este şi preşedintele Curţii Militare de Apel

Judecătorul Gheorghe Manea, suspendat din funcţie. Acesta este şi preşedintele Curţii Militare de Apel

Judecătorul Gheorghe Manea, suspendat din funcţie. Acesta este şi preşedintele Curţii Militare de Apel
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
20 Feb 2017   •   17:00

Judecătorul Gheorghe Manea, președintele Curții Militare de Apel, a fost suspendat din funcție de către CSM, în urma unor sesizări ale subalternilor lui.

"Secția pentru judecători în materie disciplinară, din oficiu, în temeiul dispozițiilor art. 52 alin. 1 teza a II-a din Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, a dispus suspendarea din funcția de judecător a domnului Manea Gheorghe, președintele Curții Militare de Apel, până la soluționarea definitivă a acțiunii disciplinare ce face obiectul dosarului nr. 32/J/2016", arată un comunicat transmis luni de CSM.

"Pe durata procedurii disciplinare, secția corespunzatoare a Consiliului Superior al Magistraturii, din oficiu sau la propunerea inspectorului judiciar, poate dispune suspendarea din funcție a magistratului, până la soluționarea definitivă a acțiunii disciplinare, dacă procedura disciplinară este de natură să aducă atingere gravă prestigiului justiției", precizează comunicatul CSM.

×
Subiecte în articol: CSM
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close