Antena 3 CNN Actualitate Justiție Klaus Iohannis a atacat la CCR modificările Legii poliţiei judiciare

Klaus Iohannis a atacat la CCR modificările Legii poliţiei judiciare

Președintele României, Klaus Iohannis, a trimis Curții Constituționale o sesizare de neconstituționalitate asupra Legii pentru modificarea şi completarea Legii nr. 364/2004 privind organizarea şi funcţionarea poliţiei judiciare.

Klaus Iohannis a atacat la CCR modificările Legii poliţiei judiciare
Sursa foto: Facebook/ Klaus Iohannis
de Mia Lungu    |    10 Noi 2023   •   11:33

Klaus Iohannis a atacat, vineri, la CCR modificările Legii poliţiei judiciare

"Legea supusă controlului de constituționalitate realizează o serie de intervenții legislative asupra Legii nr. 364/2004, în sensul detalierii surselor de proveniență ale polițiștilor din poliția judiciară, care vor dobândi calitatea de organe de cercetare penală, a condițiilor pentru obținerea avizului de desemnare în poliția judiciară, stabilirii situațiilor în care poate fi retras avizul de desemnare în poliția judiciară și a procedurii aferente, respectiv reglementării situațiilor de încetare a calității de organ de cercetare penală al poliţiei judiciare", transmite Klaus Iohannis.

El apreciază că, prin conținutul său normativ, legea supusă controlului de constituționalitate contravine dispozițiilor art. 1 alin. (3) și alin. (5), art. 61 alin. (1) și art. 147 alin. (4) din Constituție.

"Vă solicit să admiteți sesizarea de neconstituționalitate și să constatați că Legea pentru modificarea şi completarea Legii nr. 364/2004 privind organizarea şi funcţionarea poliţiei judiciare este neconstituțională", solicită șeful statului.

×
Subiecte în articol: poliția judiciară Klaus Iohannis CCR lege
Parteneri
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are
x close