Antena 3 CNN Actualitate Justiție Codruța Kovesi, prinsă cu minciuna după patru ani. Dovada privind implicarea ilegală a serviciilor în Justiție

Codruța Kovesi, prinsă cu minciuna după patru ani. Dovada privind implicarea ilegală a serviciilor în Justiție

Codruța Kovesi, prinsă cu minciuna după patru ani. Dovada privind implicarea ilegală a serviciilor în Justiție
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    30 Ian 2017   •   09:11

Laura Codruţa Kovesi a fost prinsă cu minciuna după patru ani. Şefa Anticorupţie recunoștea în 2013 protocolul semnat cu SRI, însă acum neagă existenta lui.

Într-un interviu acordat jurnaliștilor de la Evenimentul zilei, şefa DNA se lăuda cu faptul că există echipe comune cu serviciile secrete pe anumite cazuri, iar SRI făcea arestări pe baza unor denunţuri trimise pe fax. 

La acea vreme, Kovesi spunea: ”Avem foarte multe informări pe care le primim din partea SRI, avem un protocol în baza căruia colaborarea noastră a fost dezvoltată şi facem echipe comune pe anumite cazuri. Ne sprijină în tot ceea ce înseamnă activităţi de investigare, de punere în aplicare a măsurilor de interceptare”.

Declaraţia din 2013 este contrazisă acum de DNA. Institutia a trimis un comunicat prin care dezminte informațiile apărute în spațiul public referitoare la ”fabricarea ori înscenarea unor dosare penale” ori ”urmăriri penale la ordine” făcute de direcţie la inițiativa unor politicieni și a unor persoane din conducerea SRI.

Procurorul șef al DNA nu a participat la videoconferințe organizate de SRI, nici săptămânal, nici ocazional și nu are instalate în birou terminale speciale prin care să poată comunica instantaneu cu SRI.
Nu există și nu a existat niciun protocol de colaborare SRI-DNA și nici protocol secret Coldea/Kövesi. 
Nu au existat echipe mixte SRI-procurori ori întâlniri între procurori și ofițerii de informații în case conspirative. 
Dosarele penale sunt instrumentate strict prin raportare la Codul penal, Codul de procedură penal și Legea 78/2000
”, se anunţă într-un comunicat al Direcţiei Naţionale Anticorupţie 

 

×
Subiecte în articol: Laura Codruta Kovesi servicii SRI
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close