Antena 3 CNN Actualitate Justiție La ordinea zilei: Victor Alistar denunță o dezinformare gravă, după votul din CSM

La ordinea zilei: Victor Alistar denunță o dezinformare gravă, după votul din CSM

La ordinea zilei: Victor Alistar denunță o dezinformare gravă, după votul din CSM
28 Sep 2017   •   19:19

Membrul CSM Victor Alistar a denunțat, într-o intervenție telefonică la emisiunea La ordinea zilei, de la Antena 3, o mare dezinformare care a avut loc, după anunțul cu privire la avizul negativ al CSM la propunerile de modificare a legilor Justiţiei. 

În cursul zilei de joi a apărut informația că în CSM au fost exprimate zece voturi împotriva modificărilor la legile Justiției, în timp ce pentru un aviz favorabil s-au exprimat opt voturi.

Victor Alistar a ținut să sublinieze că cei opt membri CSM au dat aviz favorabil cu observații la pachetul de modificări, observații care înglobau puncte de vedere ale magistraților din țară, precum și observații care vizau direct ca Inspecția Judiciară să fie complet independentă, și nu trecută în subordinea Ministerului Justiției. 

Ulterior, și preşedinta Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), Cristina Tarcea, a anunțat, la finalul şedinţei CSM, că votul său a fost de a acorda un aviz cu observaţii, pentru că în acest fel ar fi putut atrage atenţia tuturor, inclusiv inițiatorilor, asupra punctelor nevralgice ale proiectului, între care trecerea Inspecţiei Judiciare la Ministerul Justiţiei şi procedura de numire a procurorilor şefi.

 

 

×
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close