Antena 3 CNN Actualitate Justiție Noua lege promulgată de Klaus Iohannis. Românii care nu plătesc pot face închisoare

Noua lege promulgată de Klaus Iohannis. Românii care nu plătesc pot face închisoare

Klaus Iohannis a semnat, astăzi, decretul pentru promulgarea legii care va sancționa neplata pensiei de întreținere stabilite de notar.

Noua lege promulgată de Klaus Iohannis. Românii care nu plătesc pot face închisoare
Sursa foto: Profimedia Images
de Ioana Mircea    |    07 Noi 2023   •   14:22

Președintele Klaus Iohannis a semnat, astăzi decretul pentru promulgarea legii care se stabilește incriminarea neplății, cu rea-credință, timp de trei luni, a pensiei de întreținere stabilite prin act notarial, nu doar a celei stabilite în instanță.

Legea promulgată de președintele Klaus Iohannis stabilește incriminarea neplății, cu rea-credință, timp de trei luni, și a pensiei de întreținere stabilite prin act notarial. Codul penal prevedea că se poate vorbi despre abandon de familie doar în cazul neplății cu rea-credință, timp de 3 luni, a pensiei de întreținere stabilite pe cale judecătorească.

Citește și: Închisoare pentru angajații feroviari băuți sau drogați care refuză prelevarea de mostre biologice. Legea a fost promulgată

Astfel, legea promulgată astăzi nu se va mai face distincție între cele două situații, iar neplata pensiei de întreținere, indiferent că este stabilită pe cale judecătorească sau la notar, va putea fi sancționată identic. Pedeapsa este închisoare de la 6 luni la 3 ani sau amendă, potrivit Mediafax.

×
Parteneri
"Paul de România", arestat preventiv după ce a fost prins în Malta
x close