Antena 3 CNN Actualitate Justiție Legile Justiţiei pot fi promulgate de preşedintele Klaus Iohannis | Motivările CCR au fost publicate

Legile Justiţiei pot fi promulgate de preşedintele Klaus Iohannis | Motivările CCR au fost publicate

Klaus Iohannis poate promulga noile legi ale Justiţiei. Motivările Curţii Constituţionale pe acestea au fost publicate deja în Monitorul Oficial cu doar câteva ore înainte de comunicarea preliminară a Comisiei Europene pe MCV.

Legile Justiţiei pot fi promulgate de preşedintele Klaus Iohannis | Motivările CCR au fost publicate
Sursa foto: Getty Images
de Ştefan Petrică    |    15 Noi 2022   •   11:46

Toţi europarlamentarii, indiferent de partidul din care fac parte, au încredere că anunţul de la Bruxelles va fi unul favorabil României. Însă anunţul va veni după ce legile vor fi promulgate şi de preşedintele Klaus Iohannis.

În momentul de faţă se fac eforturi pe toate planurile, fie că este vorba de europarlamentari, fie că este vorba de membri guvernului, toţi fac eforturi în ultima lună care a mai rămas, până pe data de 9 decembrie, atunci când se va decide soarta României în privinţa aderării la spaţiul de liberă circulaţie Schengen. 

În toată această perioadă se duc negocieri, discuţii cu liderii europeni, cu europarlamentari la nivelul guvernelor europene. Până la şfârşitul lunii, Ministrul de Interne va face vizite la Berlin şi la Paris pentru a discuta despre aderarea României la spaţiul Schengen. 

Guvernul va avea o şedinţă comună cu cel din Spania unde vor discuta inclusiv despre acest subiect urmând ca ziua decisivă să fie pe 9 decembrie.

Din punct de vedere tehnic, România îndeplineşte toate criterile cerute de Uniunea Europeană pentru aderarea la Schengen.

 

×
Subiecte în articol: CCR legile justitiei Klaus Iohannis
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close