Antena 3 CNN Actualitate Justiție Liviu Dragnea, despre criticile aduse de Klaus Iohannis: Nu pot să dau răspunsuri generice la afirmaţii generice

Liviu Dragnea, despre criticile aduse de Klaus Iohannis: Nu pot să dau răspunsuri generice la afirmaţii generice

Liviu Dragnea, despre criticile aduse de Klaus Iohannis: Nu pot să dau răspunsuri generice la afirmaţii generice
19 Apr 2018   •   23:30

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat joi referitor la criticile aduse de preşedintele Klaus Iohannis modificărilor Codurilor penale că nu poate să dea "răspunsuri generice la afirmaţii generice" şi a subliniat că toţi cei care sunt împotriva înfiinţării secţiei speciale de anchetare a magistraţilor sunt cei care doresc să aibă influenţă asupra judecătorilor. 

"Nu pot să dau răspunsuri generice la afirmaţii generice. Eu nu am stat şi nu stau să mă uit pe propuneri de modificare acum când încep dezbaterile. Nu că nu mă interesează, nu e domeniul meu. Pe măsură ce dezbaterile vor avansa şi se vor apropia de o formă cât de cât finală, împreună cu domnul Tăriceanu, cu colegii din coaliţie o să discutăm, dar acum pe mine mă interesează foarte puţin. Ceea ce am discutat noi în coaliţie şi cu colegii noştri din comisie se referă în primul rând la motivaţiile pentru care se purcede la modificarea Codurilor penale şi sunt trei motivaţii. Primul este obligativitatea României de a transpune în legislaţia românească două directive europene, dintre care una este foarte importantă, cea care se referă la respectarea prezumţiei de nevinovăţie, la respectarea principiului la un proces echitabil, la egalitatea de arme (...). Al doilea motiv se referă la deciziile adoptate de CCR, care sunt obligatorii şi la deciziile CEDO", a afirmat Dragnea, la Antena 3, în legătură cu criticile aduse de preşedintele Klaus Iohannis modificărilor Codurilor penale. 

El a susţinut că nici nu a văzut modificările. "Astea sunt cele trei motivaţii. Dacă preşedintele a avut deja timp să analizeze cu atenţie fiecare articol... nici nu le-am văzut, nici nu ştiu câte sunt, câteva zeci", a adăugat Dragnea. 

Liderul PSD s-a referit la criticile aduse acestor modificări de procurorul general Augustin Lazăr, fiind de părere că toţi cei care au o problemă cu secţia specială înseamnă că sunt cei care doreau influenţă asupra judecătorilor. 

"Domnul Lazăr a venit cu foarte multe comunicate care spuneau că legile justiţiei nu sunt constituţionale (...). Toţi cei care au o problemă cu secţia specială (de anchetă a magistraţilor - n.r.) înseamnă că sunt cei care doreau influenţă asupra judecătorilor, ca să spun foarte deschis, foarte sincer şi foarte direct. Cine este deranjat că a apărut această secţie înseamnă că este unul dintre cei care puteau sau voiau să influenţeze judecătorii pentru a rămâne cu statutul de dinainte, este foarte simplu", a mai spus Dragnea. 

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat joi că este inadmisibil ca unele propuneri de modificare a Codurilor penale să fie făcute cu dedicaţie pentru persoane care conduc Parlamentul. 

×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close