Antena 3 CNN Actualitate Justiție Liviu Dragnea poate scăpa de condamnarea din dosarul Referendumului. Avocat: Motivarea deciziei este nulă

Liviu Dragnea poate scăpa de condamnarea din dosarul Referendumului. Avocat: Motivarea deciziei este nulă

  Liviu Dragnea poate scăpa de condamnarea din dosarul Referendumului. Avocat: Motivarea deciziei este nulă
Sursa foto: Foto: Facebook
10 Feb 2017   •   14:10

Liviu Dragnea poate scăpa de condamnarea din dosarul Referendumului. Și asta pentru că hotărârea judecătorească prin care liderul PSD a fost condamnat este nulă de drept.

Legea obligă ca magistratul care a pronunțat hotărârea și a judecat să o și redacteze, iar în acest caz, hotărârea nu poate fi redactată și semnată de toți judecătorii, așa cum prevede legea, scrie Jurnalul.

Livia Stanciu nu avea cum să o semneze, decât prin abuz în serviciu, pentru că acum este la Curtea Constituțională, iar în oricare dintre cazuri, fie că a fost semnată de altcineva în locul ei, fie că au semnat doar ceilalți membri ai completului de judecată, această motivare este nelegală, deci nulă, trăgând după sine și hotărârea judecătorească.

„Motivarea hotărârii și hotărârea sunt nule, pentru că motivarea face parte din hotărâre, deci nu produce efecte juridice. Nu-i poate lua locul nimeni unui judecător care a făcut parte din completul care a judecat. Greșeala este că Livia Stanciu, înainte de a pleca, trebuia să-și redacteze toate hotărârile”, spune avocatul Bogdan Bărbuceanu, pentru Jurnalul.

 

×
Subiecte în articol: Liviu Dragnea
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close