Antena 3 CNN Actualitate Justiție Lovitură dură pentru DNA. Dosarul lui Mădălin Voicu, desființat în instanță

Lovitură dură pentru DNA. Dosarul lui Mădălin Voicu, desființat în instanță

Lovitură dură pentru DNA. Dosarul lui Mădălin Voicu, desființat în instanță
22 Noi 2016   •   18:13

Direcția Națională Anticorupție (DNA) a primit, marți, o nouă lovitură în dosarul în care deputatul Mădălin Voicu a fost trimis în judecată pentru fapte de corupție, conform sursazilei.ro.

Judecătorul de cameră preliminară de la Înalta Curte de Casație și Justiție, pe masa căruia a ajuns cauza, a decis să o returneze procurorilor anticorupție pentru refacerea actelor de urmărire penală.

Decizia nu este, însă, definitivă și poate fi contestată de DNA.

Diana Tache, coordonator al site-ului sursazilei.ro, a explicat, într-o intervenție telefonică în emisiunea La Ordinea Zilei, realizată de Dana Grecu și Radu Tudor, detaliile acestui dosar:

Pe 11 octombrie, același magistrat a constatat grave nereguli comise de procurorii DNA în această cauză. Prin decizia de la acea dată, judecătorul suprem le-au pus în vedere procurorilor DNA să remedieze aceste grave încălcări ale legii și codurilor juridice, în caz contrar urmând să trimită cauza spre refacerea anchetei.

Marți, magistratul a constatat, însă, că actul de sesizare a instanței întocmit de procurori nu conținea modificările de fond cerute de instanță, ci doar de formă. Prin urmare a decis să retrimită dosarul DNA pentru refacerea urmăririi penale și a rechizitoriului.

 

×
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu ar urma să îşi retragă candidatura
x close