Antena 3 CNN Actualitate Justiție Luju.ro: Lazăr și Kovesi ar fi fost la pușcărie dacă proiectul lui Liviu Pleșoianu ar fi fost lege

Luju.ro: Lazăr și Kovesi ar fi fost la pușcărie dacă proiectul lui Liviu Pleșoianu ar fi fost lege

Luju.ro: Lazăr și Kovesi ar fi fost la pușcărie dacă proiectul lui Liviu Pleșoianu ar fi fost lege
06 Feb 2019   •   16:50

Procurorul General al Romaniei Augustin Lazar si fosta sefa DNA Laura Kovesi ar fi fost deja in puscarie in cazul in care proiectul pe care il propune astazi deputatul PSD Liviu Plesoianu (foto 2) ar fi fost in vigoare, sub forma de lege. Plesoianu a depus in Camera Deputatilor, in urma cu cateva zile, o excelenta initiativa legislativa izvorata tocmai din activitatea lui Augustin Lazar si a Laurei Kovesi. Mai exact, din protocoalele secrete pe care acestia le-au semnat cu SRI in 2016, respectiv in 2009. Prin proiectul sau de lege Liviu Plesoianu propune interdictia expresa pentru magistrati de a semna protocoale secrete cu serviciile de informatii, precum si de a-si desfasura activitatea in cadrul unor echipe mixte.

Concret, deputatul Liviu Plesoianu propune modificarea art. 7 din Legea 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor in sensul ca magistratii sa nu poata colabora cu serviciile secrete in baza unor protocoale secrete, si nici sa nu isi poata desfasura activitatea in cadrul unor echipe mixte. In caz contrar, colaborarea pe protocoale si lucrul in echipe mixte se vor pedepsi cu inchisoare de la 5 la 10 ani.

Detalii, pe luju.ro

×
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close