Magistrații încep să intre în grevă

21 Ian 2020   •   17:25
Magistrații încep să intre în grevă

Adunarea Generală a judecătorilor Tribunalului Mureş a decis, marţi, suspendarea activităţii, începând din 27 ianuarie, prin amânarea tuturor cauzelor aflate pe rolul instanţei, cu excepţia celor care au caracter urgent şi şi-a exprimat refuzul de a participa la constituirea birourilor electorale, în semn de protest faţă de abrogarea dispoziţiilor privind acordarea pensiei de serviciu a magistraţilor.

"S-a apreciat de către judecătorii întruniţi în Adunarea Generală că pensia de serviciu este o componentă a independenţei justiţiei, o garanţie a statului de drept, în acord cu prevederile Curţii Constituţionale. De asemenea, Adunarea Generală a hotărât adoptarea unor măsuri de protest faţă de intenţia vădită a legiuitorului de a abroga dispoziţiile legale privind acordarea pensiei de serviciu a magistraţilor. În acest sens, începând din 27 ianuarie 2020, la Tribunalul Mureş Adunarea Generală a judecătorilor a hotărât amânarea tuturor cauzelor aflate pe rolul instanţei, cu excepţia celor care au caracter urgent. S-a hotărât, de asemenea, a se exprima refuzul participării la constituirea birourilor electorale", se arată în hotărârea magistraţilor de la Tribunalul Mureş, comunicată presei.

Adunarea Generală a judecătorilor Tribunalului Mureş a fost convocată la solicitarea Consiliului Superior al Magistraturii pentru a exprima un punct de vedere referitor la proiectul de lege privind abrogarea dispoziţiilor care consacră pensia de serviciu a magistraţilor.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close