Membru CSM, despre raportul MCV: „Sunt lucruri care necesită discuții și o analiză serioasă”

14 Noi 2018   •   20:07
Membru CSM, despre raportul MCV: „Sunt lucruri care necesită discuții și o analiză serioasă” foto: captura Antena 3

Membrul CSM Victor Alistar a vorbit în emisiunea „Punctul de întânire” despre erorile din raportul UE privind progresele înregistrate de România în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare.

„S-au strecurat o serie întreagă de erori în acest raport și asta demonstrează că modalitatea de întocmire nu este întotdeauna foarte riguroasă și că axarea fără verificare prea mult, pe surse din România, care trimit informații eronate pentru a crea un alt tip de percepție pe anumite aspecte este greșită.

Se ajunge să se spună în raport faptul că, prin Ordonanţa 92, ministrului Justiţiei i se dau atribuții de declanșare a cercetării disciplinare a magistraților. Lucrurile nu stau așa, dacă citim textele de lege ca atare. Sunt erori față de o realitate concretă. Sunt lucruri care necesită discuții și o analiză serioasă, a declarat, miercuri seară, Victor Alistar.

Consiliul Superior al Magistraturii a emis, miercuri, un punct de vedere în urma raportului UE privind progresele înregistrate de România în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare.

Parteneri
x close