Antena 3 CNN Actualitate Justiție Ministrul Energiei, audiat de DNA în dosarul achizițiilor de măşti în care este implicat Victor Piţurcă

Ministrul Energiei, audiat de DNA în dosarul achizițiilor de măşti în care este implicat Victor Piţurcă

Ministrul Energiei este audiat în aceste momente de DNA în dosarul achizițiilor de măşti în care este implicat şi Victor Piţurcă.

Ministrul Energiei, audiat de DNA în dosarul achizițiilor de măşti în care este implicat Victor Piţurcă
Sursa foto: Virgil Popescu/ Facebook | Hepta
de Delia Bulgaru    |    Ioana Mircea    |    07 Mar 2023   •   14:40

Ministrul Energiei, Virgil Popescu dă astăzi declaraţii în faţa procurorilorDNA, în calitate de martor. Este vorba despre dosarul Romarm, cel în care se anchetează achizițiile de măști pentru Ministerul Apărării, în pandemie. În această cauză sunt cercetate firme controlate de Victor Pițurcă și fiul său, Alexandru dar şi directorul general al companiei Romarm, Gabriel Ţuţu.

Potrivit procurorilor DNA, infracţiunile din acest dosar s-ar fi petrecut în perioada martie 2020 şi septembrie 2021. Virgil Popescu a fost la conducerea Ministrului Economiei în perioada noiembrie 2019, decembrie 2020.

Citeşte şi: Şeful Romarm este greu de dat afară. Acum este în concediu de odihnă

În acest dosar, Virgil Popescu ar avea calitatea de martor, iar procurorii vor să afle dacă acesta ar fi ştiut despre achiziţiile de utilaje neconforme pe care le-ar fi făcut Gabriel Ţuţu. Acestea au adus un prejudiciu la bugetul de stat de peste 8,5 milioane de lei.

Şi Claudiu Năsui, fost ministru al Economiei, a explicat că ar fi început demersul pentru demiterea lui Gabriel Ţuţu de la conducerea Romarm, însă demersul a fost oprit ulterior de Virgil Popescu, în momentul în care a venit la conducerea ministerului Economiei.
 

×
Subiecte în articol: Virgil Popescu Victor Pițurcă
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close