Antena 3 CNN Actualitate Justiție Ministrul Justiției a convocat Comisia MCV: „Sper să fie de bun augur”

Ministrul Justiției a convocat Comisia MCV: „Sper să fie de bun augur”

Ministrul Justiției a convocat Comisia MCV: „Sper să fie de bun augur”
04 Noi 2019   •   10:36

Asociaţiile profesionale de magistraţi se întâlnesc, luni, cu ministrul demis al Justiţiei, Ana Birchall, pentru a discuta situaţia legată de MCV.

Printre cei prezenţi se află judecătoarele Dana Gârbovan şi Adina Daria Lupea sau procurorul Elena Iordache, cunoscute ca voci critice la adresa Laurei Codruţa Kovesi. 

Ministrul interimar al Justiției a precizat că va propune ca fiecare instituție să vină cu un set de măsuri și cu un calendar pentru rezolvarea problemelor sesizate de oficialii de la Bruxelles.

Ana Birchall, a declarat, luni, că a invitat toate instituțiile care fac parte din Comisia MCV, precum și asociațiile profesionale, subliniind că ridicarea ”MCV e un obiectiv de țară”.

„De când ai ieșit raportul MCV v-am anunțat că, în conformitate cu prevederile HG 216, Ministerul Justiției trebuie să convoace această Comisie MCV. Eu mi-am permis și sper eu să fie de bun augur, ca pe lângă instituțiile care sunt prevăzute în acest HG, să invit și toate asociație profesionale care au un cuvânt de spus în buna desfășurare a sistemului judiciar. Este, cred eu, un moment în care sper să fi reușit să aducem la aceeași masă atât instituțiile, cât și asociațiile profesionale. Sper eu să fie un dialog foarte bun”, a spus Ana Birchall.

Ministrul a afirmat că va propune, la prima ședință, o ritmicitate în ceea ce privește întrunirea Comisiei MCV.

„O să propun de exemplu ca această comisie MCV să se întâlnească cu ritmicitate. O să propun o dată pe trimestru, spre exemplu, dar sigur că o să întreb și colegii și colegele și o să decidem împreună”, a mai spus spus Ana Birchall.

×
Subiecte în articol: Ana Birchall
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close