Antena 3 CNN Actualitate Justiție Ministrul Justiției a sesizat procurorul general pentru cercetări, în cazul demisiei lui Marius Iacob

Ministrul Justiției a sesizat procurorul general pentru cercetări, în cazul demisiei lui Marius Iacob

Ministrul Justiției a sesizat procurorul general pentru cercetări, în cazul demisiei lui Marius Iacob
05 Aug 2019   •   11:35

 Ministrul Justiţiei (MJ) precizează luni că a sesizat procurorul general interimar pentru efectuarea de cercetări în cazul cererii de demisie a procurorului-şef adjunct al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Marius Iacob. 

Potrivit MJ, sesizarea a venit ca urmare a controlului făcut în baza Ordinului Ministrului Justiţiei 3/63452/443/P/2019 din 22 iulie. 

Sursa citată reaminteşte că ancheta internă la Ministerul Justiţiei a fost dispusă în regim de urgenţă, exact în ziua în care ministrul Justiţiei a luat la cunoştinţă, urmare a solicitării formulate de redacţia unei publicaţii online, conform căreia cererea de demisie a lui Marius Iacob, semnată încă din 19 martie, nu a fost trimisă Administraţiei Prezidenţiale în vederea emiterii decretului prezidenţial de încetare a mandatului funcţiei de procuror-şef adjunct, potrivit legii. 

Ministerul Justiţiei mai precizează că în data de 24 aprilie, data preluării de către Ana Birchall a mandatului de interimar la Ministerul Justiţiei, această lucrare referitoare la demisia lui Marius Iacob figura în evidenţele ministerului ca fiind rezolvată. 

"Alături de sesizarea procurorului general interimar, ministrul Justiţiei a dispus revocarea din funcţie a directorului Direcţiei Resurse Umane, sesizarea comisiilor de disciplină, precum şi o serie de măsuri pentru îmbunătăţirea activităţii Ministerului Justiţiei", precizează MJ în informarea de presă. 

Pe 23 iulie, Ana Birchall anunţa că a dispus verificări în cazul demisiei procurorului Marius Iacob din funcţia de adjunct al DNA, precizând că a trimis către preşedintele României cererea de revocare din funcţie a acestuia. 

Procurorul Marius Iacob şi-a depus demisia pe 19 martie. 

Un complet de cinci judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a admis pe 18 martie o acţiune a Inspecţiei Judiciare şi a dispus ca Iacob să fie sancţionat cu avertisment pentru săvârşirea unei abateri disciplinare. 

Iniţial, în septembrie 2018, Secţia pentru procurori a CSM a decis că Marius Iacob nu a săvârşit o abatere disciplinară, însă Inspecţia Judiciară a făcut recurs, care a fost admis de Instanţa supremă. 

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close