Antena 3 CNN Actualitate Justiție Ministrul Justiţiei: Decizia CCR este obligatorie pentru toți

Ministrul Justiţiei: Decizia CCR este obligatorie pentru toți

Ministrul Justiţiei: Decizia CCR este obligatorie pentru toți
Sursa foto: Foto: captură Antena 3
de S.T.    |    07 Iun 2018   •   12:25

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a afirmat joi că decizia CCR este obligatorie pentru toți.

„Orice decizie este producătoare de efecte juridice de la momentul publicării în Monitorul Oficial(...). Nu cred că președintele va da românilor un exemplu de nerespectare a legii fundamentale. Avem obligația respectării Constituției”, a spus Tudorel Toader.

„Eu nu cred că poporul român va privi favorabilă o posibilă conduită în care nu cred, de nerespectare a deciziei CCR, de nerespectare a Constituţiei. Puterea vine de la popor şi alegătorii te pot sancţiona”, a mai spus ministrul.

În 30 mai, Curtea Constituţională a constatat existenţa unui conflict juridic de natură constituţională între ministrul Justiţiei şi preşedintele Klaus Iohannis, generat de refuzul şefului statului de a da curs propunerii de revocare din funcţie a procurorului-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kovesi.

CCR a stabilit că, pentru soluţionarea acestui conflict, preşedintele urmează să emită decretul de revocare din funcţie a procurorului-şef al DNA.

După ce decizia va fi citită în plenul Curţii Constituţionale, motivarea acesteia ar urma să fie publicată în Monitorul Oficial şi pe site-ul CCR.

×
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close