x close

Mircea Băsescu, la un pas de libertate. Fratele fostului președinte a făcut o nouă cerere de eliberare condiționată

09 Iul 2017   •   14:27
Mircea Băsescu, la un pas de libertate. Fratele fostului președinte a făcut o nouă cerere de eliberare condiționată  Foto: Agerpres

Mircea Băsescu ar putea ieși din închisoare în curând. Fratele fostului președinte al României, Traian Băsescu, a făcut o nouă cerere de eliberare condiționată, care va fi judecată miercuri, pe 12 iulie.

Este cea de-a treia cerere de eliberare condiționată pe care o face Mircea Băsescu. Cererea va fi judecată, miercuri, la Judecătoria Medgidia. A mai fost o cerere, la care această instanță i-a dat câștig de cauză.

Mircea Băsescu se va prezenta în fața judecătorilor și le va spune cel mai probabil că a îndeplinit toate criterile necesare și a săvârșit un an de închisoare din condamnarea de patru ani.

Mircea Băsescu a fost condamnat definitiv, în iunie 2016, de Curtea de Apel Constanţa, la patru ani de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă, în dosarul în care a fost judecat pentru că ar fi primit 250.000 de euro pentru a interveni pe lângă magistraţi pentru soluţionarea unui proces care îl viza pe Sandu Anghel. Instanţa a păstrat astfel decizia dată iniţial de Tribunalul Constanţa, în ianuarie 2016.

În acelaşi dosar, Marian Căpăţână a primit trei ani de închisoare cu executare pentru complicitate la trafic de influenţă.

Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati