Antena 3 CNN Actualitate Justiție Modificări la Codul Penal | Pedepse cu închisoarea pentru protestatarii violenți! Lucian Bode: "Este oficial! A devenit lege!"

Modificări la Codul Penal | Pedepse cu închisoarea pentru protestatarii violenți! Lucian Bode: "Este oficial! A devenit lege!"

Protestatarii violenți riscă până la trei ani de închisoare, potrivit unei legi promulgate astăzi, 20 iulie, de președintele Klaus Iohannis, care aduce modificări importante în Codul Penal.

Modificări la Codul Penal | Pedepse cu închisoarea pentru protestatarii violenți! Lucian Bode: "Este oficial! A devenit lege!"
Sursa foto: pexels.com
de Georgiana Adam    |    20 Iul 2023   •   19:56

"Propunerea legislativă de modificare a Codului Penal, pe care am inițiat-o împreună cu dl. senator Nicolae Ciucă, președintele Senatului și al PNL, a fost astăzi promulgată de către președintele României, dl. Klaus Iohannis.", a anunțat vicepreședintele Camerei Deputaților și fost ministru al Afacerilor Interne, Lucian Bode.

"Am încredere că noile prevederi, care de astăzi sunt în vigoare, vor fi un motiv de descurajare pentru cei care intenționează să se manifeste violent, care sunt abuzivi cu cei din jur și care pun în pericol vieți prin comportamentul lor antisocial.  

Am adus aceste modificări la Codul Penal cu gândul mai ales la cei vulnerabili, cum sunt copiii, care au nevoie de protecția noastră, a tuturor.

Citește și: Legea a fost votată în Parlament: "O persoană care dă cu spray poate fi pedepsită mai aspru decât pentru omor din culpă"

Trăim într-o societate în care violența cunoaște forme din ce în ce mai complexe de manifestare, de aceea autoritățile statului trebuie să aibă instrumente ferme pentru a contracara și sancționa infracțiunile, mai ales pe cele în forme agravante și săvârșite împotriva celor vulnerabili.

Bunăstarea unui popor este dată și de gradul lui de siguranță, de aceea obiectivul unui stat funcțional este să-și protejeze cetățenii și să asigure dezvoltarea societății.

Pe parcursul procesului legislativ, odată intrată în dezbatere parlamentară, această inițiativă a suscitat dezbateri intense, au existat  argumente pro și contra, dar rezultatul final este ceea ce contează, vorba marelui Winston Churchill: “Pesimistul vede dificultăți în orice oportunitate. Optimistul găsește oportunități în orice dificultate”.

Este o lege pentru oameni, este o lege care îndeamnă la responsabilitate și la respect față de semeni!", a transmis Lucian Bode.

×
Parteneri
Geoană: Să facem o petiţie zdravănă către noul Congres american
x close