Antena 3 CNN Actualitate Justiție Motivarea liberarii conditionate a lui Bogdan Popovici: critica DNA privind caracterul stiintific al lucrarilor scrise in detentie "este nefondata"!

Motivarea liberarii conditionate a lui Bogdan Popovici: critica DNA privind caracterul stiintific al lucrarilor scrise in detentie "este nefondata"!

Motivarea liberarii conditionate a lui Bogdan Popovici: critica DNA privind caracterul stiintific al lucrarilor scrise in detentie "este nefondata"!
05 Ian 2016   •   15:38

Bogdan Popovici, condamnat in dosarul "Trofeul calitatii" asteapta termenul pentru judecarea recursului facut de DNA la decizia de liberare conditionata admisa de Judecatoria Gaesti. Termenul legal pentru liberarea conditionata a acestuia a fost depasit deja cu o luna si jumatate, dar de atunci, procurorul de sedinta al DNA a reusit sa lungeasca detentia lui Popovici folosind tot felul de tertiuri, printre care si contestarea caracterului stiitific al celor sase carti scrise in penitenciar in cei 3 ani si jumatate.

Iata cele mai importante pasaje din Hotărârea penală 2299/2015 privind propunere de liberare condiţionat admisa de Judecatoria Gaesti":

"Instanta observa ca petentul condamnat a executat fractiunea necesara pentru a putea beneficia de liberare conditionata… condamnatul a executat efectiv un numar de 1260 de zile inchisoare si i se considera ca executate ca urmare a muncii prestate un număr de 216 zile (...) celelalte condiţii sunt indeplinite asa cum rezulta din procesul verbal intocmit de comisie dar si din dosarul personal din care rezulta ca a fost recompensat de 24 de ori, nu a fost sanctionat disciplinar, nu are antecedente penale, a ajutat Penitenciarul Gaesti cu organizarea de activitati educative, petentul fiind licentiat în teatru şi film... Se retine si imprejurarea ca 8 dintre recompensele acordate condamnatului au constat in zile de invoire in familie. (...) Examinand documentele inaintate de Administratia Penitenciarului Gaesti, instanta apreciaza ca, in cazul de fata, au fost respectate prevederile legale privind procedura de acordare a zilelor considerate ca urmare a redactarii unor lucrari stiintifice...Critica formulata de reprezentantul Ministerului Public in legatura cu caracterul stiintific al lucrarilor elaborate este apreciata de catre instanta ca fiind nefondata.. Constatand ca petentul condamnat a fost staruitor in munca, disciplinat, si a dat dovezi temeinice de indreptare, instanta apreciaza ca detinerea in continuare a acestuia nu mai este necesara, timpul in care a fost privat de libertate fiind suficient pentru scopul urmarit…"

DNA a facut recurs, urmand ca termenul de judecata sa fie stabilit la Tribunalul Targoviste.

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close