Antena 3 CNN Actualitate Justiție Noul raport MCV: Progrese, dar și provocări la adresa independenței Justiției. Reacția lui Tudorel Toader

Noul raport MCV: Progrese, dar și provocări la adresa independenței Justiției. Reacția lui Tudorel Toader

Noul raport MCV: Progrese, dar și provocări la adresa independenței Justiției. Reacția lui Tudorel Toader
Sursa foto: Foto: gov.ro
15 Noi 2017   •   12:14

Comisia Europeană a publicat raportul privind progresele înregistrate de România în cadrul mecanismului de Cooperare şi Verificare, anunţând că s-au făcut progrese în domenii precum verificarea conflictelor de interese, dar sunt menţionate şi provocări la adresa independenţei Justiţiei.

Raportul arată că avântul reformelor s-a pierdut în ansamblu, ceea ce a generat riscul redeschiderii unor aspecte ce fuseseră considerate ca fiind îndeplinite în raportul din ianuarie 2017. 

"Deşi punerea în aplicare a unora dintre recomandări progresa bine, în cursul anului 2017 avântul reformelor s-a pierdut în ansamblu, ceea ce a încetinit punerea în aplicare a recomandărilor rămase şi, de asemenea, a generat riscul redeschiderii unor aspecte care fuseseră considerate ca fiind îndeplinite în raportul din ianuarie 2017", se arată în raport.

”Concluzia raportul publicat miercuri de Comisia Europeană privind progresele înregistrate în justiţie este că România îşi poate îndeplini obiectivul ridicării MCV în actualul mandat al Comisiei Europene, ceea ce înseamnă pe parcursul anului 2018”, a declarat ministrul Justiţiei, Tudorel Toader.

Raportul MCV poate fi consultat AICI

×
Subiecte în articol: tudorel toader raport MCV
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close