Parchetul General preia dosarul morții jurnalistei de la PRO TV

24 Apr 2017   •   16:41
Parchetul General preia dosarul morții jurnalistei de la PRO TV

Parchetul General preia ancheta în dosarul morții jurnalistei Oana Dicu de la ProTV. Aceasta și-a pierdut viața în urmă cu un an într-un cumplit accident petrecut în zona podului Băneasa, la ieșirea din București. În plus, procurorii de la Parchetul General investighează și modul în care a fost instrumentat până acum dosarul de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1. 

"Biroul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele: Astăzi, 24 aprilie 2017, Secţia de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a preluat, în vederea continuării urmăririi penale, cauza aflată pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 având ca obiect accidentul de circulație produs la data de 12 mai 2016 pe DN 1, la ieșirea din București - zona Podului Băneasa și care s-a soldat cu moartea victimei D.O. Cauza a fost preluată în vederea soluționării cu celeritate de către procurorii criminaliști din cadrul biroului specializat al Secţiei de urmărire penală şi criminalistică. T

otodată, din dispoziția procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, domnul Augustin Lazăr, o echipă de procurori din cadrul Serviciului de îndrumare și control efectuează o verificare a tuturor dosarelor aflate în lucru la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 și care au ca obiect accidente mortale de circulație. În același timp, procurorii efectuează verificări pentru a stabili condițiile în care a fost instrumentat dosarul care a făcut obiectul preluării de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie", se arată în comunicat. 

x close