Antena 3 CNN Actualitate Justiție Vrăjitoarele au intrat în vizorul poliției. Șantaj cu blesteme pentru naivi

Vrăjitoarele au intrat în vizorul poliției. Șantaj cu blesteme pentru naivi

Vrăjitoarele au intrat în vizorul poliției. Șantaj cu blesteme pentru naivi
07 Apr 2016   •   08:53

Poliţiştii din Ploieşti efectuează joi trei percheziţii la locuinţele unor persoane bănuite că ar fi cauzat un prejudiciu de 60.000 de euro, prin înşelăciuni şi şantaj, susţinând că oferă aşa-zise servicii de ghicit sau tămăduiri miraculoase. 

Cinci persoane urmează să fie duse la audieri cu mandat de aducere. 

"Din cercetări, a reieşit că, începând cu anul 2015, prin anunţuri postate pe internet, cei în cauză ar fi determinat mai multe persoane din ţară, dar şi din străinătate să depună diverse sume de bani în schimbul unor aşa-zise servicii de ghicit sau tămăduiri miraculoase. Ulterior, părţile vătămate, sub ameninţarea unor 'blesteme', erau obligate să trimită şi alte sume de bani", informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR) remis joi AGERPRES. 

Sumele pretinse ar fi cuprinse între 200 de euro şi 10.000 de euro şi erau transmise prin mijloace electronice de plată. Prejudiciul este estimat la 60.000 de euro, precizează sursa citată. 

La activităţi participă luptători ai Serviciului de Acţiuni Speciale din Inspectoratul Judeţean de Poliţie Prahova, precum şi jandarmi. 

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul IGPR.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: perchezitii vrajitoare
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close