Antena 3 CNN Actualitate Justiție Plângere penală la DNA împotriva soților Iohannis, pentru dobândirea frauduloasă a unor imobile în Sibiu

Plângere penală la DNA împotriva soților Iohannis, pentru dobândirea frauduloasă a unor imobile în Sibiu

Plângere penală la DNA împotriva soților Iohannis, pentru dobândirea frauduloasă a unor imobile în Sibiu
Sursa foto: Foto: Klaus Iohannis/ Facebook
09 Mai 2018   •   23:12

Redactia Lumeajustitiei.ro a depus miercuri, la registratura sediului central al DNA din Bucuresti o sesizare penala impotriva Presedintelui Klaus Werner Iohannis, a sotiei sale Carmen Iohannis si a notarului Radu Gabriel Bucsa din Sibiu, in legatura cu manoperele prin care cuplul prezidential a intrat incepand cu 1999 in posesia a doua imobile in centrul Sibiului.

Demersul civic urmareste aducerea la bugetul statului a sumei totale de 640.000 euro (320.000 euro luati de sotii Iohannist si alti 320.000 euro luati de Ioan Bastea, pretinsul mostenitor pe care Klaus Iohannis il reprezenta cu procura) suma obtinuta din exploatarea imobilului din str. Nicolae Balcescu 29 prin inchirierea acestuia de catre Raiffeisen Bank vreme de 14 ani. 

Daca statul ar fi exploatat el insusi imobilul, cei 640.000 euro ar fi fost venit la bugetul de stat. Consideram ca nu este normal sa iti insusesti niste imobile ale statului vreme de 14 ani, iar dupa ce justitia civila constata ca au fost luate prin frauda, sa le dai inapoi, dar sa ramai cu profiturile obtinute din exploatarea lor. 

×
Parteneri
Românii cu copii pot primi un salariu în plus, de 2.000 de lei, lunar
x close