Antena 3 CNN Actualitate Justiție PNL va contesta legile Justiției la CCR

PNL va contesta legile Justiției la CCR

PNL va contesta legile Justiției la CCR
26 Mar 2018   •   19:07

PNL va contesta legile Justiţiei la Curtea Constituţională, a anunţat, luni, liderul deputaţilor liberali, Raluca Turcan, ea susţinând că există motive de neconstituţionalitate în modificările pe care majoritatea parlamentară le-a făcut în Parlament "la a doua ofensivă". 

"Vreau să menţionez faptul că am asistat la rediscutarea legilor Justiţiei ca urmare a acceptării sesizărilor de neconstituţionalitate ale PNL. Au fost modificate texte legislative care nu apar în decizia CCR, în tot ceea ce priveşte jurisprudenţa CCR. O asemenea măsură parlamentară plasează legea respectivă în afara cadrului constituţional. Deci, PNL va contesta la CCR. Dacă există soluţii de îmbunătăţire a textului pe care noi îl avem deja pregătit, cu siguranţă nu vom refuza susţinerea şi altor partide. (...) Dacă şi USR are contestaţie, va fi o contestaţie a Opoziţiei. (...)", a declarat Turcan la Parlament. 

Ea a subliniat că nu există un 'război' în cadrul Opoziţiei parlamentare. 

"Aş vrea să cred că nu este un război şi solicit mass-media să privească activitatea partidelor de Opoziţie ca pe o competiţie între partidele de Opoziţie cu direcţie interesul public. În privinţa relaţiilor din interiorul Opoziţiei, eu cred că PSD-ul va slăbi cu mult mai puternic, cu mult mai mult dacă Opoziţia va fi puternică şi coordonată pe măsuri cheie. Aşadar, eu cred în slăbirea PSD-ului cu toate forţele de Opoziţie. Competiţia favorizează întotdeauna progresul (...), dacă ea respectă condiţii de bază, cum ar fi respectul reciproc, libertatea de iniţiativă", a adăugat ea.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: PNL legile justitiei CCR
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close