Antena 3 CNN Actualitate Justiție Premieră în România! Un elev a obținut în instanță modificarea notei la purtare

Premieră în România! Un elev a obținut în instanță modificarea notei la purtare

Premieră în România! Un elev a obținut în instanță modificarea notei la purtare
10 Iun 2019   •   18:23

Un student în anul II la Drept a obţinut o decizie favorabilă după trei ani de proces. În clasa a X-a i s-a scăzut nota la purtare şi un an mai târziu a fost mutat disciplinar la o şcoală aflată la 50 de kilometri de casă, decizii pe care le-a contestat în instanţă. După trei ani de proces a obţinut o primă soluţie favorabilă. 

Ionuţ Cocârlău a început un adevărat război, chemând în judecată conducerea liceului la care a fost admis după gimnaziu, conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Olt, Ministerul Educaţiei, mai mulţi inspector şi foşti colegi etc., zeci de părţi în procesul în care vineri, 7 iunie 2019, s-a dat o primă soluţie, care poate fi atacată cu apel.

Totul a început în anul şcolar 2015/2016, când Ionuţ Cocârlău şi-a cerut dreptul la a-i fi decontată integral naveta (locuia în Sprâncenata, o localitate aflată la 14 km distanţă de Drăgăneşti-Olt), lucru care nu se întâmpla la acel moment. A făcut adrese la liceu şi la Primăria Drăgăneşti-Olt şi a convins în acest sens şi mai mulţi coleg, aproximativ 50, care au depus cereri, individual, în acelaşi sens. Conducerea şcolii a încercat să-i tempereze elanul, iar de aici au început problemele, scrie Adevarul.

 

×
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close