Antena 3 CNN Actualitate Justiție Pretinsul fiu al Regelui Mihai pierde definitiv procesul de paternitate

Pretinsul fiu al Regelui Mihai pierde definitiv procesul de paternitate

Pretinsul fiu al Regelui Mihai pierde definitiv procesul de paternitate
22 Mar 2016   •   21:04

Curtea de Apel Bucureşti a respins definitiv marţi cererea depusă de cetăţeanul german Dieter Stanzeleit prin care solicita judecătorilor să stabilească dacă Regele Mihai I al României este tatăl său biologic.

Curtea de Apel Bucureşti a respins ca nefondat recursul declarat de Dieter Stanzeleit şi a menţinut o decizie luată de Judecătoria Sectorului 1 în aprilie 2014, instanţă care i-a respins cetăţeanului german cererea de stabilire a paternităţii, scrie agerpres.ro

De asemenea, Curtea de Apel a respins şi o solicitare a lui Dieter Stanzeleit de sesizare a Curţii de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE), în legătură cu desemnarea instanţei care trebuia să judece acest proces.

Dieter Stanzeleit, în vârstă de 77 de ani, susţine că este fiul fostului suveran român şi a demarat în acest sens mai multe procese în străinătate, pe care însă le-a pierdut.

Astfel, Dieter Stanzeleit declara că, în anul 1939, Regele Mihai I s-a căsătorit în secret cu Nerissa Jane Irene Bowes Lyon (de cetăţenie britanică), iar din această relaţie a rezultat naşterea sa, cu numele de botez Nicolae-Vasile. După 23 august 1944, Nerissa Jane Irene Bowes Lyon ar fi fost arestată de trupele SS şi dusă la Berlin, deoarece Hitler dorea să-l influenţeze pe premierul britanic Churchill pentru încheierea unui accord de pace separat cu Germania. Când s-a adeverit că acest lucru nu este posibil,
mama lui ar fi fost executată, iar el a fost luat de persoane necunoscute şi lăsat în grija unei "mame adoptive", Irmgard Stanzeleit.

"Tatăl biologic al subsemnatului este Majestatea Sa Regele Mihai I al României, realitate pe care dintotdeauna am cunoscut-o, fiindu-mi mai apoi confirmată şi de mama mea adoptivă, respectiv Irmgard Stanzeleit, care mi-a destăinuit că, la începutul anului 1945, copil fiind, am fost lăsat, de către persoane necunoscute, într-o stare fizică extrem de precară, spre îngrijirea doamnei Irmgard Stanzeleit, care, din compasiune, a acceptat primirea mea, cu atât mai mult cu cât, în perioada respectivă, se îngrijeau de fiul lor, ce îşi trăia ultimele zile (şi care a şi murit la scurt timp) pe nume Dieter Stanzeleit, pe care, mai apoi, practic l-am substituit", preciza Dieter Stanzeleit.

Stanzeleit a solicitat judecătorilor români efectuarea unei expertize medico-legale (de tip ADN), pentru a se stabili dacă există o legătură biologică între el şi Regele Mihai I.

De cealaltă parte, avocatul Casei Regale, Adrian Vasiliu, susţinea că Dieter Stanzeleit a folosit documente false pentru a demonstra gradul de rudenie dintre el şi fostul suveran al României.

sursa: agerpres.ro.

×
Subiecte în articol: Regele Mihai I
Parteneri
Sondajul care cutremură scena politică. Se schimbă tot
x close