Antena 3 CNN Actualitate Justiție Prima reacție a lui Tudorel Toader, după ce magistrații au protestat față de Legile Justiției: ”Pot protesta spontan sau organizat în calitate de cetăţeni"

Prima reacție a lui Tudorel Toader, după ce magistrații au protestat față de Legile Justiției: ”Pot protesta spontan sau organizat în calitate de cetăţeni"

Prima reacție a lui Tudorel Toader, după ce magistrații au protestat față de Legile Justiției: ”Pot protesta spontan sau organizat în calitate de cetăţeni"
19 Dec 2017   •   09:20

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat marţi că magistraţii pot protesta spontan sau organizat "în calitate de cetăţeni". 

"În calitate de cetăţeni, magistraţii îşi pot exercita toate drepturile pe care legea le conferă. În calitate de magistraţi, au restricţiile şi interdicţiile şi incompatibilităţile pe care le prevedere Constituţia, pe de o parte, pe care le prevăd legile speciale, pe de altă parte. Fiecare suntem obligaţi să respectăm obligaţiile generale şi cele speciale în funcţie de domeniul pe care îl avem. Prin urmare, în calitate de cetăţeni, la modul organizat sau spontan, pot protesta, în calitate de magistraţi trebuie să respecte Legea fundamentală, legea specială", a spus Tudorel Toader, la Ministerul Justiţiei. 

Câteva sute de magistraţi au participat, luni, pe treptele din faţa Palatului de Justiţie din Bucureşti, la un protest "tăcut" faţă de modificările aduse în Parlament legilor Justiţiei şi Codurilor penale. 

Proteste ale judecătorilor şi procurorilor au avut loc şi la Braşov, Timişoara, Târgu Mureş, Iaşi, Baia Mare, Satu Mare, Brăila, Slatina, Botoşani, Galaţi, Cluj-Napoca.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close