Antena 3 CNN Actualitate Justiție Primarul din Caracal a fost trimis în judecată pentru 1.011 de fapte de abuz în serviciu

Primarul din Caracal a fost trimis în judecată pentru 1.011 de fapte de abuz în serviciu

Primarul din Caracal a fost trimis în judecată pentru 1.011 de fapte de abuz în serviciu
02 Aug 2017   •   14:19

Un nou record al Direcției Naționale Anticorupție. Primarul din Caracal a fost trimis în judecată pentru 1.011 de fapte de corupție.

Este vorba despre Anghel Gheorghe, primarul municipiului Caracal, un personaj foarte cunoscut pe plan local. Primarul a avut foarte multe mandate acolo, însă sunt acuzații destul de grave și anume abuz în serviciu și constituire de grup infracțional organizat, pe care procurorii de la DNA i le aduc.

Potrivit unui comunicat al Direcției Naționale Anticorupție, în perioada 2009 – 2012, la nivelul Primăriei Municipiului Caracal, și-a desfășurat activitatea un grup infracțional organizat care a avut drept scop obținerea, de către membrii săi și persoane apropiate acestora, de sume de bani necuvenite, în principal direct din încasările instituției publice, în condiții nelegale, prin folosirea de documente care nu atestau operațiuni comerciale reale. Prejudiciul cauzat bugetului Unității Administrativ Teritoriale a Municipiului Caracal este de 5.009.500 lei”.

Potrivit aceleiași surse, „în perioada menționată anterior, inculpații Anghel Gheorghe și Tudor Maria au dispus eliberarea de sume de bani direct din casierie și au semnat ordine de plată în favoarea mai multor societăți comerciale, fără ca aceste plăți să fie în vreun fel justificate de angajamente legale din care să rezulte obligații de plată în sarcina Primăriei mun. Caracal, fără să existe dovada efectivă a recepționării bunurilor plătite și folosirea acestora în interesul instituției, fără să rezulte necesitatea obiectivă a efectuării unor astfel de achiziții și fără ca aceste operațiuni financiare să fie supuse controlului financiar preventiv”.

„Prejudiciul cauzat bugetului Unității Administrativ Teritoriale a Municipiului Caracal este de 5.009.500 lei. (...) Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Olt cu propunerea de a se menține măsurile asiguratorii dispuse în cauză”, se mai precizează în comunicat.

×
Subiecte în articol: DNA judecata
Parteneri
Guvernul a rămas fără bani pentru plata unor salarii
x close