Antena 3 CNN Actualitate Justiție Procurorii DNA, mai bogați ca marii corupți

Procurorii DNA, mai bogați ca marii corupți

Procurorii DNA, mai bogați ca marii corupți
Sursa foto: Foto: pixabay.com
28 Aug 2017   •   16:54

Procurorii anticorupţie au ajuns mai bogaţi decât marii corupţi. Unii dintre ei au terenuri, vile luxoase şi bolizi de zeci de mii de euro. Aşa arată averea a doi bugetari, procurorul Doru Ţuluş şi soţia sa, Claudia Roşu, scrie lumeajustiţiei.

În timp ce strângeau banii necesari traiului lor high-life, cei doi soţi locuri de frunte în Direcţia Naţională Anticorupţie. În prezent, nici Claudia Roşu şi nici Doru Ţulus nu îi mai anchetează pe corupţi, ultimul dintre ei fiind revocat de Kovesi în urma unui mega-scandal.

Mare parte din procurorii DNA, cu ceva vechime, au devenit putrezi de bogati deşi sunt bugetari. Traiesc ca in filme, in vile de lux si nu mai pot conduce decât limuzine inaccesibile celor mai mulţi dintre români.

Lumea Justiţiei prezintă o parte din averea pe care au dobândit-o soţii Claudia Roşu şi Doru Ţuluş din salariile de bugetari. Deşi toate bunurile sunt trecute în declaraţiile lor de avere şi se bucură de prezumţia de legalitate, imaginile cu maşinile nemţeşti cu mulţi cai putere şi vila celor doi de la Snagov arată că soţii duc o viaţă de bogătaşi. Asta reiese şi dintr-un simplu calcul, făcut de jurnaliştii de la lumeajustiţiei. Dacă ei stau la 40 de kilometri de Bucureşti, deplasarea zilnică de acasă şi până în Capitală arată că procurorii cheluiesc lunar cam o mie de euro numai pentru combustibil.

Tot potrivit datelor oficiale cei doi suint însă şi datori vanduţi băncilor, de la care au luat credite de aproape 250 de mii de euro. Au avut acest curaj pentru că ştiau că veniturile pe care le au, le permit. Plata acestora ar putea deveni dificilă din moment ce amândoi au plecat din DNA. Claudia Roşu a plecat la cerere din Parchetul Anticorupţie, iar soţul ei a fost revocat din funcţie de Laura Codruţa Kovesi, care l-a suspectat că a dat presei înregistrările în care şefa DNA cerea decapitarea premierilor.

Până în acest an, soţii Claudia Roşu şi Doru Ţuluş au fost unii din procuroii simbol al Anticorupţiei, care au instrumentat dosare celebre, îndelung mediatizate, dar care mai apoi s-au finalizat prin achitare. 

×
Subiecte în articol: bogati
Parteneri
Firea și Burduja sunt noii candidați la Primăria Capitalei
x close