x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Fii alături de noi!

Procurorul general al României, mesaj pentru Liviu Dragnea: Nu există stat paralel, poate cineva este paralel cu ordinea de drept a României

de 29 Noi 2017   •   16:54
 Procurorul general al României, mesaj pentru Liviu Dragnea: Nu există stat paralel, poate cineva este paralel cu ordinea de drept a României 16

În România nu există un stat paralel. Declaraţia a fost făcută la RFI de procurorul general, Augustin Lazăr, după ce conducerea PSD a adoptat recent o rezoluţie oficială, prin care acuză aşa-numitul stat paralel că încearcă să decapiteze conducerea legitim aleasă a României.

Augustin Lazăr explică de ce nu este de acord cu poziţia PSD: „Din punctul de vedere al magistraturii, nu există nici un stat paralel, noi nu vedem nici un stat paralel, dar dacă cineva se declară paralel cu ordinea de drept a României, care este bine apreciată şi are un nivel de standarde şi principii europene, eu nu pot să polemizez cu acea persoană”.

„Vă pot asigura că statul român este unul singur, cu instituţii serioase, care-şi îndeplinesc misiunea şi că nu îndrăzneşte nimeni să facă un abuz, fără riscul de a fi sancţionat, conform vinovăţiei sale. Acum, că politicienii dispută între ei şi se arată cu degetul unul pe altul care e paralel, asta e o altă problemă. Statul este unul singur, instituţiile funcţionează corect între ele, cooperează loial unele cu altele, ordinea de drept este una singură a unui stat de drept european şi justiţia română este una care funcţionează şi este bine cotată la nivel internaţional. Cine se consideră paralel cu această ordine de drept nu este în regulă”, consideră procurorul general.

sati