Antena 3 CNN Actualitate Justiție Prodecanul Facultății de Drept al Universității Petre Andrei din Iași a demisionat din toate funcțiile

Prodecanul Facultății de Drept al Universității Petre Andrei din Iași a demisionat din toate funcțiile

Prodecanul Facultății de Drept al Universității Petre Andrei din Iași a demisionat din toate funcțiile
Sursa foto: Foto: Facebook
07 Iun 2016   •   14:36

Avocatul Dan Florin Drugă a demisionat din funcţia de profesor şi prodecan al Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii Petre Andrei din Iaşi, după ce a fost reţinut luni seara în urma unui flagrant organizat de procurorii anticorupţie. 

Dan Florin Drugă, care preda Teoria Generală a Dreptului şi Drept Penal la UPA din Iaşi, a fost reclamat la DNA de unul dintre studenţii din anul II care a afirmat că i-a cerut mită pentru a trece examenele restante. 

Potrivit unui comunicat, Drugă i-a cerut unui student, prin intermediul unui intermediar, Dan Melinte, 18.900 lei ca să-l înscrie în anul trei de studii, deşi nu a susţinut examenele aferente, nu s-a prezentat la cursuri şi nu a achitat taxele de şcolarizare la termenele prevăzute în Regulamentul Universităţii "Petre Andrei" din Iaşi. 

Procurorii arată că în 6 iunie Dan Florin Drugă a primit drept mită de la studentul respectiv suma de 19.000 lei, din care i-ar fi dat intermediarului Dan Melinte 3.500 lei. 

De cealaltă parte, conducerea UPA din Iaşi susţine că banii respectivi reprezentau contravaloarea taxelor restante şi a reexaminărilor. 

"Ieri după ora 16.30 ni s-au cerut documentele privitoare la studentul Ion Florin Mihai, fost Otărel, student la Facultatea de Drept. În fapt, este o acuzaţie adusă de acest student la adresa profesorului Dan Drugă. Studentul şi-a achitat o singură taxă, beneficiind apoi, în urma solicitărilor sale, de amânarea platei taxei. Consiliul de Administraţie a aprobat de trei ori aceste solicitări. Până acum, datoriile acestuia, plus penalităţile aferente, sunt de 18.465 de lei. La această sumă se adaugă 2.500 de lei taxa de reexaminare pentru fiecare examen. Noi credem că este o înscenare care îl vizează fie pe profesorul Dan Drugă, fie Universitatea Petre Andrei din Iaşi", a declarat, marţi, pentru AGERPRES Sorin Bocancea, rectorul UPA din Iaşi. 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: demisie avocat Iași coruptie mita
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close