Răsturnare de situație în cazul lui Radu Mazăre. Fostul primar al Constanței s-ar putea întoarce în România

22 Ian 2018   •   15:41
Răsturnare de situație în cazul lui Radu Mazăre. Fostul primar al Constanței s-ar putea întoarce în România

Avocatul lui Radu Mazăre, Tiberius Bărbăcioru, a afirmat luni că există posibilitatea ca fostul primar al municipiului Constanţa să se întoarcă în ţară dacă va fi achitat de instanţă. "Categoric că poate să existe această posibilitate. Poate şi este extrem de fezabil argumentul achitării. Dacă domnul Radu Mazăre va fi achitat, va exista extrem de mare posibilitatea ca dânsul să se întoarcă în ţară". 

Pe 30 decembrie, IGPR a anunţat că Radu Mazăre, care se afla sub control judiciar, nu s-a prezentat la Poliţia din Constanţa pentru semnarea graficului de prezenţă, fostul edil informându-l pe ofiţerul de caz că se află pe teritoriul statului Madagascar, unde face demersuri pentru a obţine azil politic.

"În prezent are opt dosare. Iată de ce Radu Mazăre a putut interpreta faptul că organele judiciare au trecut o limită şi au ieşit din obiectivitate, trecând pe tărâmul subiectivismului juridic. Este o impresie resimţită de Radu Mazăre că este o acţiune concertată de a-l destabiliza juridic. De aici, Mazăre s-a gândit că e necesar să ceară protecţia juridică altui stat, că e Madagascar, Nigeria sau Elveţia", a declarat Tiberius Bărbăcioru. 


 

Sursă: Agerpres
x close