Antena 3 CNN Actualitate Justiție Reacția lui Kovesi, după ieșirea de la ședința CSM

Reacția lui Kovesi, după ieșirea de la ședința CSM

Reacția lui Kovesi, după ieșirea de la ședința CSM
de M.Z.    |    04 Iul 2017   •   16:42

Șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, nu a dorit să facă multe declarații după ieșirea de la ședința Consiliului Superior al Magistraturii, limitându-se la a preciza că mai multe detalii vor veni de la CSM.

”Veți primi răspunsuri de la CSM”, a spus șefa DNA, Laura Codruța Kovesi.

Procurorul-şef al DNA a mai spus că aşteaptă controlul Inspecţiei Judiciare, arătând că la instituția pe care o conduce au fost efectuate, din ianuarie 2016 și până în prezent, peste 126 de verificări pe chestiuni punctuale şi controale tematice şi nu s-au constatat ilegalităţi. 

Kovesi, despre ancheta Ministerului: Aștept rezultatele

La ieşirea din sediul CSM, Kovesi a fost întrebată de jurnalişti despre controlul pe care Inspecţia Judiciară îl va face la DNA, la solicitarea ministrului Justiţiei, Tudorel Toader. 

"Am fost anunţaţi în mod oficial de efectuarea acestui control. El vizează perioada 1 ianuarie 2016 până în prezent. Pot să vă spun că, în perioada ianuarie 2016 până în prezent, au fost peste 126 de verificări pe chestiuni punctuale solicitate sau efectuate de Inspecţia Judiciară, precum şi controale tematice făcute la DNA. În toate cele peste 100 de cazuri şi în cele 8 controale nu s-au constatat ilegalităţi sau chestiuni de încălcare a legii. Noi aşteptăm acest control. Sunt convinsă că toţi procurorii din DNA au respectat legea şi aşteptăm ca rezultatele acestui control să fie făcute publice", a spus Kovesi, care a refuzat să răspundă la alte întrebări. 

Membrii Secţiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii au decis marţi ca audierea procurorilor Doru Ţuluş şi Mihaiela Moraru Iorga să se facă în şedinţă secretă.

Procurorii Doru Ţuluş, Mihaela Iorga Moraru şi Marin Nicolae le-au trimis un memoriu judecătorilor CSM prin care arată că testarea poligraf a unui magistrat poate deschide calea către vulnerabilizarea procurorilor după ce s-a solicitat acest lucru în dosarul privind înregistrările.

Procurorii Ţuluş, Iorga şi Nicolae cer sprijinul CSM în conflictul cu Laura Codruţa Kovesi. Numărul celor care vor să plece din DNA a ajuns la opt. Şefa DNA a cerut revocarea pentru doi dintre ei.

De cealaltă parte, și șefa DNA Laura Codruța Kovesi a cerut CSM revocarea din funcție a procurorilor Mihaela Iorga şi Doru Ţuluş, ca urmare a unor neînţelegeri referitoare la dosarul deschis ca urmare a apariţiei în spaţiul public a unei înregistrări dintr-o şedinţă a CSM.

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close