Antena 3 CNN Actualitate Justiție Reacția șefei CSM, despre secţia care va investiga magistraţii

Reacția șefei CSM, despre secţia care va investiga magistraţii

Reacția șefei CSM, despre secţia care va investiga magistraţii
de M.Z.    |    08 Dec 2017   •   13:35

Preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), Mariana Ghena, a declarat, vineri, că membrii Consiliului nu sunt de acord cu înfiinţarea secţiei de investigare a unor infracţiuni din Justiţie, precizând că aceasta nu este necesară.

"Plenul CSM a exprimat un aviz negativ şi cu privire la acest aspect. Avizul negativ exprimat şi cu privire la acest aspect a fost solid, motivat. Dacă aţi observat în punctul de vedere exprimat de reprezentanţii CSM care au primit mandatul nostru, al tuturor membrilor din Consiliu, şi aceştia s-au opus, invocând acelaşi aviz negativ cu motivarea care se găseşte în cuprinsul acesteia. Această secţie, din punctul nostru de vedere, nu este necesară, nu se justifică sub nicio formă înfiinţarea ei şi, mai ales, în modalitatea în care a fost discutată şi, în cele din urmă, adoptată. Există o reglementare în vigoare, nu s-a motivat consistent această propunere şi cu atât mai puţin, nu suntem de acord cu adoptarea acestui text de lege", a declarat, vineri, preşedintele CSM, Mariana Ghena, la Palatul Parlamentului.

Comisia specială pentru Legile justiţiei a adoptat, joi, înfiinţarea „Secţiei de investigare a unor infracţiuni din Justiţie”, PNL şi USR votând împotrivă, arătând că, astfel, se diminuează competenţele DNA.
 

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: CSM
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close