Antena 3 CNN Actualitate Justiție Recursul compensatoriu. Ministrul Cătălin Predoiu anunță o nouă lege

Recursul compensatoriu. Ministrul Cătălin Predoiu anunță o nouă lege

Recursul compensatoriu. Ministrul Cătălin Predoiu anunță o nouă lege
Sursa foto: foto - Facebook. Cătălin Predoiu
03 Dec 2019   •   09:55

Recursul compensatoriu va fi înlocuit. Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a declarat luni că legea recursului compensatoriu trebuie înlocuită, însă reticenţa sa a fost legată de o ordonanţă de urgenţă, precizând că modificarea se va face prin asumarea răspunderii, cum a anunţat premierul Ludovic Orban.

"Am spus că această lege trebuie înlocuită, reticenţa mea a fost legată de ordonanţă de urgenţă, se face, iată, prin asumare de răspundere şi am mai adăugat că ea trebuie însoţită de un pachet de măsuri, pachet de măsuri care a fost decis azi de către Biroul Permanent Naţional al PNL şi care va fi aprobat şi de către Guvern. De altfel, parte din aceste măsuri au fost aprobate săptămâna trecută printr-un memorandum prin care guvernul s-a angajat să finanţeze posturi suplimentare de 600 de locuri în sistemul de probaţiune. Urmează şi alte investiţii în sistemul penitenciar astfel încât să îmbunătăţim rapid condiţiile de detenţie şi să eliminăm acest subiect de pe agendă prin rezolvarea lui", a declarat Predoiu, într-o intervenţie la Digi24.

Avocatul Adrian Toni Neacșu a explicat, într-o postare pe Facebook, că noțiunea de ”recurs compensatoriu” nu există în legislație, fiind de fapt vorba despre ”măsuri compensatorii” și ”compensare”. Avocatul explică faptul că soluția ”recursului compensatoriu” vine dintr-o decizie a CEDO împotriva României.

 

×
Parteneri
Meteorologii au anunțat când scăpăm de ploi
x close