Antena 3 CNN Actualitate Justiție Revolta ofițerilor împotriva DNA - o analiză de Radu Tudor

Revolta ofițerilor împotriva DNA - o analiză de Radu Tudor

Revolta ofițerilor împotriva DNA - o analiză de Radu Tudor
10 Mar 2016   •   15:31

De cateva zile asistam la un razboi pe viata si pe moarte avand ca miza lansarea unor acuzati extrem de grave la adresa DNA si a procurorului sef Laura Codruta Kovesi. In plin proces de reconfirmare a lui Kovesi in fruntea DNA, trei ofiteri lanseaza atac dupa atac. Activi sau in rezerva, ofiterii tot ofiteri raman toata viata, scrie Radu Tudor pe blogul său:

''De cand este actor important pe scena din Romania, DNA este subiectul unor comentarii, analize, dezbateri, critici dure sau elogii. Dupa cum percepe fiecare campania anticoruptie, insotita de retineri, arestari si trimiteri in judecata. Nu sunt putini cei care spun ca in timpul regimului Basescu, aceasta campanie s-a axat pe adversarii fostului presedinte si n-a avut echilibrul necesar unei astfel de institutii.

Asadar critici au mai fost. Noutatea o reprezinta ofiterii. Si apartenenta lor. Sa-i luam pe rand.

Robert Turcescu – autodefinit drept “ofiter acoperit” cu gradul de locotenent-colonel. Sunt mari indoieli asupra acestei calitati, dar daca omul a iesit sa spuna asta, asa il tratam. Este in acelasi timp si comunicator al PMP, formatiunea lui Basescu.

Darren White – fost ofiter US Secret Service in Romania. Sustine ca are dovezi ca DNA si Kovesi au facut dosare politice si ca nu au “impartialitatea necesara” pentru a continua. A vorbit si a scris concret despre aceste acuzatii. Este primul fost oficial american ce pune la indoiala serios profesionalismul si intentiile curate ale DNA. White a fost apropiat de fostul ambasador SUA la Bucuresti Mark Gitenstein, prieten bun cu Basescu.

Aurel Rogojan – fost ofiter de Securitate, avansat in rezerva la gradul de general la inceputul anilor 2000, fost sef de cabinet al generalului Iulian Vlad, sef al Departamentului Securitatii Statului in Decembrie 1989. A scris despre “inscenari judiciare si sentinte impuse politic”. Rogojan si Vlad sunt inca apropiati colegilor rezervisti sau activi din structurile informative.

Acesti trei ofiteri (unul devenit general) sunt de capul lor cand lanseaza atacuri puternice la adresa DNA?

Sau sunt loiali sistemului din care provin? Atat cel american cat si cel romanesc.

Daca nu, e doar un foc de paie cobzarit din umbra de Basescu.

Daca da, atunci avem de-a face cu cel mai interesant scandal intre persoane si institutii din ultimul deceniu.

Consecintele nu se vor lasa asteptate'', a conchis realizatorul Antena 3 Radu Tudor.

×
Subiecte în articol: radu tudor DNA
Parteneri
Klaus Iohannis iese la pensie. Postul său de profesor va fi scos la concurs
x close