Antena 3 CNN Actualitate Justiție Se pregătește atacul împotriva membrilor CSM. Cine instigă magistrații la proteste

Se pregătește atacul împotriva membrilor CSM. Cine instigă magistrații la proteste

Se pregătește atacul împotriva membrilor CSM. Cine instigă magistrații la proteste
24 Feb 2019   •   21:47

Mai mulți judecători și procurori din Oradea au protestat joi în holul Palatului de Justiție față de efectele ordonanței de urgență prin care sunt modificate Legile Justiției și care a fost adoptată marți de Guvern. Surpriză, însă. Nume controversate și-au făcut apariția la protestul magistraților bihoreni.

Citește și: Imagini șocante din timpul protestului magistraților

Berta Popescu a prezentat, în exclusivitate, într-o „Ediție specială” cum se pregătește atacul împotriva membrilor CSM.

„Vorbim despre acei magistrați de la Oradea, Lucian Rus și Cristian Ardelean, anchetați de secția de la PG și ei stau cu foi în mână pe care scrie „independență”. A fost trimisă o solicitare prin care instigau cei de la Forumul Judecătorilor din România către toate Parchetele să fie convocate toate Parchetele instanșelor și invocau acolo mai multe motive, modificarea acestor legi ale justitiei.

Cereau cei de la Forumul Judecătorilor din România să fie luate decizii și să fie luate măsuri, astfel încât să să fie menținut acest mecanism de cooperare și verificare și să fie implementate anumite criterii în care să fie evaluați membri CSM. Aici deja a început o luptă împotriva unor membri ai CSM”, a explicat Berta Popescu. 

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close